Häkkerite HOWTO

 Häkkerite HOWTO


Lugedes Eric S. Raymondi teost "How to become a hacker" sain teada tunduvalt rohkem häkkerite alamkultuurist ning levinumatest oskustest. Kuid teoses väljendus kõige rohkem see, et häkker on tegelikult rohkem veidi laiema ulatusega IT-spetsialist kui see mida enamus ühiskonda häkkerite all mõtleb, kuigi tegelikkuses pole küberkuritegudeks tegelikult väga palju programmerimiskeeli vaja teada. Samuti mõistetakse hukka "kräkkereid" kes tegelevad erinevatesse seadmetesse sissemurdmisega. Kusjuures mitmes keeles Wiki artiklis on häkkerite alla paigutatud ka organisatsioon Anonymous mis on läbi aegade olnud vastutav mitmete küberkuritegude eest.

Ilmselt üks tähtsamaid aspekte terves teoses on lõpu ligidal peatükk mis käsitleb stiili häkkerikultuuris, nimelt osa sealt mis täpsustab mitut asja mida ei tohiks teha, näiteks ei tohiks kasutada mõnda ülipretensioonikat kasutajanime, või levitada ja ise postitada kirjavigu täis töid, sest sedasi saab üsna kiirelt oma nimele halva maigu külge.

Keelekasutus oli üldiselt mõistetav, kuid tänapäeval võiks mõned terminid olla lahti seletatult. Kuigi otseselt juhendit ei leia, saab ikkagi parema arusaama häkkerikultuurist ning selle toimimisest. Kui teema natukenegi huvitab, soovitaks kindlasti pilgu peale visata ning ei jõua otseselt lugemist alustada enne kui lõpp juba käes on.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kasutajasõbralikkus veebis

Teistmoodi IT

IT-juhid