Kasutajasõbralikkus veebis

 Kasutajasõbralikkus veebis


Hea näide: Youtube.com

Õpitavus - 

Youtube-i põhifunktsioonid on võimalik üpris kiirelt selgeks õppida, sest neid väga palju just ei ole (Peamiselt videote otsimine, kommenteerimine ning videote postitamine). Avaleht on ka üsna lihtsa välimusega kus ennekõike paistavad silma soovitatud videod ning otsinguriba.

Tõhusus - 

Kui lehte veidi kasutada saab üsna kiirelt vajalikud toimingud tehtud.

Meeldejäävus - 

Youtube-i põhifunktsioonid pole saidi algusest väga muutunud ning on üldiselt kergelt meeldetuletatavad ja kasutajasõbralikud.

Vead - 

Üks suurem viga põhineb pigem barauserivalikus, nimelt kasutades Google Chrome-i ei saa pikemaks ajaks videote esitusloendeid käima jätta, sest brauser hakkab aina rohkem resursse nõudma arvutilt mis enamast viib probleemideni teistes rakendustes.

Rahulolu - 

Üldiselt on kogemus meeldiv ning kasutan ise saiti igapäevaselt.



Pigem halb näide: Facebook.com

Õpitavus - 

Facebook-i avalehe jõudes on pool ekraani täis igasuguseid kiirlinke millest osad on ka dubleeritud tehes esmakordsed kasutust ilmselt veidi segaseks kuid postitamise ja sõnumite saatmise selgeks õppimine kuigi kaua ei tohiks võtta, aga selle põhja laiendamine võib võtta tundivalt rohkem aega.

Tõhusus - 

Kui enamus funktsioonid on teada, võib üpris kiirelt oma toimetused tehtud saada, kuid see on nii enamike lehtedega. Vilumusega tõuseb ka kiirus.

Meeldejäävus - 

Facebook on läbi aegade üsna palju muutunud ning ilmselt jääbki seda tegema ehk kui poke saiti pikemat aega kasutanud võib vaja olla justkui terve lehe uuesti selgeks õppimine. Lühema ajaperioodi vältes vast nii hullu ei tohiks olla.

Vead - 

Ilmselt üks enim esinevaid vigu on konto privaatsuse seadistamise ununemine ehk jäetakse profiil avalikuks võõrastele kasutajatele kuigi seda teha ei tahtnud. Seda viga on lihtne parandada saidi seadmetes kus tuleb lihtsalt sättida profiil privaatseks.

Rahulolu - 

Üldiselt mulle endale ei meeldi facebooki kasutada igasugu rämpsu pärast mis tahest tahtmata esilehele kuvatakse, kuid telefonis sõnumite saatmiseks on kõik vajalik olemas.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Teistmoodi IT

IT-juhid