Teistmoodi IT

 Teistmoodi IT


StarGaze

Ilmselt kõige uudsem tugilahendus mille olen internetis avastanud on SpecalEffect-i poolt väljatöödatud StarGaze, mis on mõeldud inimestele, kes on mõne vigastuse järgse trauma tõttu kaotanud võime füüsiliselt kasutada või üldse verbaalselt suhelda. Tänu StarGaze-ile saavad inimesed jälle "rääkida", teha arvutis tööd,või isegi arvutimänge mängida.


Aga kuidas see kõik töötab? 

Nimelt SpecialEffect-i Eye-Gaze süsteemidel on isseehitatud infrapuna kaamerad mis muudavad silmade liikumise hiire kursori liikumiseks ekraanil, hiireklikke on võimalik teha pilgutades, veidi aega ekraani vaadates, või kasutades arvutiga ühendatud nuppu. Kui kellelgi on raskusi rääkimisega on võimalik ekraanil leiduvatest tähtedest panna kokku sõnu ning neid isegi salvestada hilisemaks kasutamiseks. Tänu sellistele süsteemidele on võimalik teha kõike alustades kardinate avamisest ja videomängudest ning lõpetades doktoritöö valmistamisega.

Seadet töötamas näitav video


Arvamus

SpecialEffect on üldiselt teinud palju tööd puudega inimeste aitamisel ning StarGaze on üks mitmest lahendusest mis on välja töödatud mõne õnnetuse järgse elu talutavamaks tegemiseks. Olen ise ka SpecialEffect-i ning teisi sarnaseid tugiasutusi toetanud kuna ei suuda ise kujutada ette milline elu oleks kui ei saaks kasutada arvutit nagu pea kõik teised.



Allikad

https://www.specialeffect.org.uk/how-we-can-help/use-your-eyes-for-independence

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kasutajasõbralikkus veebis

IT-juhid