IT Eetika

IT Eetika


Mina valisin endale analüüsiks MasterCard-i eetikakoodeksi, mis koosneb ca kahekümnest punktist, kuid saab võtta kokku kolmeks suuremaks punktiks. Üldiselt on MasterCard-is üsna laialdaselt levinud koodeksi põhipunktid mida võib leida pea iga firma eetikakoodeksist.

Firma ja firma vara kaitsmine

Firma ja firma vara kaitsmise all on enamasti ette nähtud seda, et firmat ei saaks mingil põhjusel kohtusse kaevata ning, et ei toimuks firma vara varastamist, firma siseselt rahapesu ega ärisaladuste müüki. Need punktid tunduvad olevat lihtsalt firma enda kaitseks.

Sisekonfliktide vältimine

Sisekonfliktide all tuuakse välja töötajate vaheliste suhete hea korra tähtsus ning kuidas vältida huvide konflikte(nt mõne kolmanda osapoole poolt kinni makstud puhkus, lähedaste palkamine, töösuhted, jne). Eelkõige mõeldud selleks, et säilitada erapooletut otsustamist firmasiseselt.

Töötajate kohustused

Töötajate kohustuste all oodatakse kõikide koodeksis väljatoodud punktide järgimist ja töötajate poolt teadaandmist kui on märganud, et kusagil on tekkimas võimalik juriidiline või muu probleem millest firma juhatus peaks teadma. Siinsed punktid paistavad olevat selle eesmärgiga, et kui kõrgemal jääb midagi nägemata, saab töötaja oma tähelepanelikusega "boonuspunkte" teenida.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kasutajasõbralikkus veebis

Teistmoodi IT

IT-juhid